Дядо Наум отслужи заупокойна молитва за загиналите за отечеството: Пърформанси, спектакли

...
Дядо Наум отслужи заупокойна молитва за загиналите за отечеството: Пърформанси, спектакли
Коментари Харесай

Дядо Наум отслужи заупокойна молитва за загиналите за отечеството

Дядо Наум отслужи заупокойна молитва за починалите за отечеството: 

Пърформанси, спектакли и концерти са включени в програмата за празника на Русе - 6 май. Това заяви заместник-кметът по филантропични действия на града Енчо Енчев, предава Българска телеграфна агенция.

Началото бе сложено тази заран с празнична литургия в храма " Свети Георги ". Русенският исторически музей провежда " Ден на отворените порти ", а по самодейност на сдружение " Традиция " и читалище " Стефан Караджа 2018 " пред Паметника на свободата в особено построен павилион са изложени военни униформи, остаряло оръжие и предмети на бита от Русе след Освобождението.

Церемонията във връзка на Деня на храбростта и празника на Българската войска се състоя по обед пред Паметника на починалите в Сръбско-българската война.

Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия отслужиха заупокойна молитва за починалите за отечеството и признателен молебен пред Паметника на починалите в Сръбско-българската война в крайдунавския град.

" Личностите, които се раждат в Русе, ни вършат мощни. Нека гледаме към една обща цел - въздигане на нашия обичан град и на нашата страна. Нека бъдем единни, мощни, одухотворени и да не губим своята религия ", сподели в словото си кметът на града Пенчо Милков.

След церемонията възпитаници от Националното учебно заведение по изкуствата " Проф. Веселин Стоянов " в Русе проведоха хепънинг, а деца и възрастни можеха да се включат в самодейността " Русе дирижира операта " пред Доходното здание в града.

Програмата включва още " Ловци на театрални съкровища " на Драматичния спектакъл " Сава Огнянов ", спектакъла " Трите прасенца " - на Кукления спектакъл, хоротека на фолклорен танцов спектакъл " Найден Киров " и осъществявания на музикантите от Общинския духов оркестър.

Празникът на Русе ще завърши довечера с концерт на Николина Чакърдъкова, Мария Чакърдъкова и Неврокопския танцов отбор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР